Heb je een vraag?

Hier vind je het antwoord

Veelgestelde vragen

Waarom werd gekozen voor een stadswijk?

De stadswijk van Princess brengt generaties samen door appartementen, assistentiewoningen en woningen te combineren. Laat sociaal contact nu net de sleutel zijn tot een lang leven.

Is de stadswijk veilig?

Bij Princess mag je rekenen op een veilige doorstroming van verkeer. De stadswijk is een woonerf, alleen plaatselijk verkeer is hier welkom.

Is er veel groen aanwezig?

We besteden veel aandacht aan de groene inplanting bij Princess en het onderhoud ervan. Zo is het hier voor iedereen zalig vertoeven. Voor de assistentiewoningen is er een groene zone die in het verlengde ligt van de appartementen op het gelijkvloers. Je kan hier ook een spelletje petanque spelen.

Wat met maaltijden?

De maaltijden worden besteld bij Zorg Izegem en worden door ons opgewarmd en geserveerd in de gemeenschappelijke ruimte. Uiteraard kunnen bewoners ook kiezen om te eten in hun assistentiewoning. Daarnaast is er ook een kleine menukaart in de cafetaria (spaghetti, macaroni…).

Is er een was- en strijkdienst?

Er is een wasmachine en droogkast aanwezig, wij helpen waar nodig. De strijk wordt uitgevoerd door de zorg in huis (poetshulp, familiehulp).

Wat als ik onwel word?

In elke kamer is een slimme parlofoon voorzien. Wanneer een bewoner op zijn polsbandje duwt of op één van de noodknoppen in de kamer, worden de hulpdiensten automatisch opgebeld. Wanneer er per ongeluk wordt gedrukt, kan je communiceren met de hulpdiensten, maar wanneer je niet antwoordt op hun vragen, komen ze sowieso onmiddellijk langs. Een veilig gevoel voor de bewoner en zijn of haar familie!

Is er een mogelijkheid om mijn haar te laten knippen?

Op het gelijkvloers is een ruimte voorzien die kan gebruikt worden door kappers die aan huis komen. De bewoner kiest zelf zijn kapper, maar wij kunnen indien nodig helpen om de afspraak vast te leggen.

Zijn de assistentiewoningen aangepast?

De assistentiewoningen zijn gebouwd volgens het principe van levenslang wonen. Zo zijn er nergens drempels en is er in alle kamers en elders in het gebouw ruim plaats voor rolstoelen, rollators,...

Worden er activiteiten georganiseerd voor de bewoners?

Wekelijks zijn er leuke activiteiten waar alle bewoners aan kunnen deelnemen indien ze dat wensen. Van bingo-middagen tot volksspelen, wij houden van plezier maken! Ook verjaardagen worden hier uitgebreid gevierd. Bij Princess kan je lang en gelukkig leven.

Ben ik welkom als buurtbewoner?

Wij beschouwen sociaal contact als de sleutel tot een lang leven. Buurtbewoners zijn zeker welkom in de gemeenschappelijke ruimte, waar ook een bar is. Verder kunnen ze – na reservatie – op bepaalde tijdstippen ook gebruik maken van de fitnessruimte op het gelijkvloers.

Waarvoor dient de gemeenschappelijke ruimte?

Die is voor iedereen toegankelijk. Men kan er een hapje of drankje nuttigen, samenkomen, TV kijken, ontspannen,…

Is er ook mogelijkheid tot huren en wat zijn de prijzen?

Dat is zeker mogelijk. Omdat de huurprijs afhangt van verschillende factoren zoals de grootte van de flat en het aantal slaapkamers, vragen we om hiervoor met ons contact op te nemen. Op die manier kunnen we voor elke specifieke kamer meteen de juiste prijs meedelen.

Waarom is het een goed idee om te investeren in assistentiewoningen?

Er zijn verschillende voordelen voor wie een assistentiewoning aankoopt om die te verhuren. Zo geldt het btw-tarief van 12% (in plaats van 21%) en betaal je geen onroerende voorheffing. Afhankelijk van de voorwaarden is een btw-tarief van 6% in bepaalde gevallen zelfs mogelijk. In het geval van een erfenis bestaat ook de mogelijkheid om voordelig te schenken. Als je contact met ons opneemt, leggen we je graag alle opties en voordelen in detail uit. Als eigenaar hoef je zelf geen huurder te zoeken trouwens. Later kan je er eventueel ook zelf intrekken uiteraard.

Wat is het rendement waar ik mij mag aan verwachten als investeerder?

Gemiddeld kan je rekenen op een jaarlijks huurrendement van +4%, maar uiteraard is dit afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, dus ook hier nodigen we je graag uit om persoonlijk contact met ons op te nemen. Zo kunnen we het rendement correct berekenen, rekening houdend met jouw situatie.

Contacteer ons

Contactgegevens

verkoop@wonenizegem.be
0800 50 118
​​​​​​​BIV 514 042

Residentie Princess
Jonkvrouwstraat - 8870 Izegem